Paraolympics

Jag har blivit tvungen att avbryta min OS-karriär på grund av en skada.

Jag och Nude tränade stafett i fåtöljen igår när jag plötsligt tappade balansen. Resultatet blev att jag trillade ner på det hårda golvet och att mitt knä gick ur led. Jag blev naturligtvis arg på Nude och fräste ordentligt åt honom.
 
H&M tog med mig till doktorn som klämde på knät så att det om möjligt gjorde ännu ondare. Sedan blev jag väldigt trött och de tog bilder på mitt skelett. Tydligen har jag fått nått som kallas patellaluxation. Det låter krångligt och är nog inte så roligt heller.

Idag har jag tillbringat en stor del av dagen hos doktorn igen och på måndag blir det operation. Känner mig lite orolig inför det. Vem ska nu ta hand om Nude medan jag är borta? Vet ju inte hur lång tid det kommer att ta. Doktorn har sagt att jag kommer att bli lite hallt även efter operationen så nästa OS blir det Paraolympics för min del.

Något som uppmuntrat mig mycket är i alla fall att jag fått så fina utmärkelser av er bloggare. Jag tänker bland annat på:
Fröken grön
Katthemmet kompis
Sphynxnoja

Det ska jag tänka på när jag ligger på sjukhuset. Då kommer jag nog hem snabbare tror jag.

Om det är någon av er som vet mer om patellaluxation eller som har haft detta själv så får ni gärna skriva och berätta för mig. Det kanske kan göra mig mindre orolig.

Kommentarer
Visdomsord från: M i m m i s | D e s i g n

Svar: Tack för beröm :)

2008-09-12 @ 21:40:15
URL: http://mimmisdesign.blogg.se/
Visdomsord från: Ellen

nämen usch då,,, så jobbigtpatellaluxation innebär om jag mins rätt att knäskålen inte fungerar som den ska,,, den kan ha blivigt rubbad på något sätt och kan då göra att tex lårben och skenben inte böjs rätt, jag är ingen expert,,, men det är ungefär så,,,, det kan göra rätt ont,,, man är ju beroende av sina knä skålar...du ska se att det kommer gå bra,,, vilket djursjukhus ska du till ????

2008-09-12 @ 22:27:03
URL: http://sphynxnoja.blogg.se/
Visdomsord från: Gizmo

Stackare, blev du skadad när ni tävla. Du ska se att veterinären kan göra dig hel och fin igen. Vi ska tänka på dig allesammans här å skicka positiva vibbar så e du snart hemma igen hos din kompis.

MÅNGA KRAMAR

2008-09-12 @ 22:41:46
URL: http://www.gizzzmo.se
Visdomsord från: Kattastrof

Stackars dig pälskling! Vilken otur du har haft! Nu när du höll på att göra karriär inom sportens värld. Jag lider verkligen med dig! Jag skall sända alla mina tankar till dig, och på måndag skall jag hålla alla klor på att operationen går bra.Klart jag inte har hittat någon ny kille, och verkligen ingen yngre! Vilken tanke. Tyvärr har jag inte vart uppe i Fontin och spatserat, det är lite långt att gå dit upp och matte säger att hon inte orkar bära mig dit upp. Hon säger att jag ökat för mycket i vikt... Men, när matte får en ny plåtlåda med hjul så skall jag säga till henne att jag vill följa med dit upp.Mina tankar är hos dig!

Tass i tass!

/Kattastrof

2008-09-13 @ 09:22:08
URL: http://jelican.blogg.se/
Visdomsord från: matte

nämen lilla vän! så du har ställt till det! och idrottskarriären och allt... stackars dig:((

Veterinärerna är jätteduktiga, det ska du veta! de har gått i skola i många år för att lära sig laga katter - det är deras specialitet! Så du ska se att det blir bra:)

Var rädd om dig!

kram!!(Babsan hälsar)

2008-09-13 @ 09:56:56
URL: http://femtinio.blogg.se/
Visdomsord från: Maja

Nämen stackars!!! men du ska se att allt går bra, Nappa o Tippen håller alla tassar för dig!

2008-09-13 @ 12:51:33
URL: http://majaskrypin.blogg.se/
Visdomsord från: Jana | FRÖKEN GRÖN

Men Naken då ... det var tråkigt att höra. Men jag är övertygad om att allt kommer att bli bra efter operationen. Du får se det som ett tag på spa, där de pysslar om dig, och efteråt blir du uppassad och pussad på medan du läker. Tänk vad avundsjuk Nude blir då!Och så har du laddat batterierna rejält för att ta dig an din lilla bror.

2008-09-13 @ 14:20:16
URL: http://kirkemandragora.blogg.se/
Visdomsord från: Klosterkatterna

Käre vän, vi har nu pratat med Ängelbrekt, som lovade att omedelbart skicka ditt ärende vidare till alla kattänglar och andra änglar. Själva ber vi att din operation skall gå bra och att du snart är frisk igen. Det är verkligen fint av dig att tänka på din lillebror mitt i ditt eget lidande - det högaktar vi dig för!Håll oss informerade, är du snäll...Varma tassar från Aragorn och Imma, klosterkatter.

2008-09-13 @ 14:26:13
URL: http://blogg.passagen.se/srcarina
Visdomsord från: Katterna på Katthemmet Kompis

Nej men, Naken. Vi tycker så synd om dig. Och vi tänker på dig. Själv förknippar vi veterinären med sprutor i nacken. Ett tips är att bita till om de inte är snälla mot dig.

2008-09-13 @ 15:24:36
URL: http://katthemmetkompis.blogg.se/
Visdomsord från: Simson

Stackars dig, Naken att du har skadat dig. Jag tänker på dig, men skyll inte bara på Nude, du har mycket spring i benen och har alltid bråttom, så nu måste du tänka dig för i fortsättningen. Men det blir bra så småningom, krya på dig.Många kramar från din bästis

2008-09-13 @ 17:47:12
Visdomsord från: sr. Carina

Funderade lite kring själva latinet i ordet patellaluxation... luxation betyder att något gått ur led, glidit snett, och det stämmer ju med ditt stackars knä. Och patella betyder "platta" eller "fat" - vi som har hand om mässan i kyrkan kallar oblat-tallriken för "paten" och det betyder just "fat". Och en knäskål ser ju ut som ett fat eller en skål, eller hur? Så jag tror att Ellen har tolkat din diagnos alldeles rätt.Krya på dig, sötnos! Jag lovar att be för dig!Kram från sr. Carina, matte till klosterkatterna.

2008-09-13 @ 18:28:21
Visdomsord från: Gurkan & Maja

Oj, vilken otur! Vad tråkigt att de måste operera dig! Vi håller tassarna för att det går bra!

2008-09-13 @ 22:16:35
URL: http://gurkhatigris.blogg.se/
Visdomsord från: Mister & Stella

Krya på dig, och kom tillbaka snart!

2008-09-14 @ 17:56:32
Visdomsord från: Simon

din os-karriär fick då ett abrubt slut, fast jag hoppas verkligen att de bara är en paus. önskar dej all lycka till med operationen och tillfrisknandet!!!

2008-09-14 @ 20:22:31
Visdomsord från: BELLMAN

Hejsan Naken!!! Jag blir så ledsen för din skull så jag måte snyta mig i pälsen. Jag och matte Eva kommer att hålla alla tummar och tassar som finns för att du snart ska bli frisk igen. Var hos veterinären i tisdags och dom var jättebussiga. Du ska se att dom kommer att ta väl hand om dig oxå. Kry på dig grabben!!!!! Nospussar från Chihuahuan Bellman.

2008-09-14 @ 20:53:03
URL: http://www.freewebs.com/strindbergobellman/
Visdomsord från: Änglakatterna

Nu blir vi oroliga. Stackars vår sötnosiga Naken. Vi vill inte skärmma dig, men vi tycker att veterinären är läskig. Hua. Krya på dig. /Änglakatterna

2008-09-15 @ 11:34:00
URL: http://myengla.blogg.se/
Visdomsord från: Katterna på Katthemmet Kompis

Naken, vi lånade en bild från dig, på dig och Nude, till vår blogg. Hoppas det är okej. Annars du du fräsa till.

2008-09-15 @ 12:49:47
URL: http://katthemmetkompis.blogg.se/
Visdomsord från: Imma

Hur mår du efter operationen, Naken? Vi är oroliga! Du skriver väl så snart du orkar?Nospuss från Imma, klosterkatt.

2008-09-15 @ 19:07:55
URL: http://blogg.passagen.se/srcarina
Visdomsord från: Siamesen Sture

Hoppas du blir bättre snart och att du får extra mycket godis - för det tycker jag att man ska få när man har skadat sig och det gör ont och man dessutom måste råka ut för veterinären!

/Sture

2008-09-17 @ 00:38:30
URL: http://sturegrabben.blogspot.com
Visdomsord från: matte

hur går det för dig?

2008-10-14 @ 16:57:10
URL: http://femtinio.blogg.se/

Kommentarer:

Kalla mig för:
Jag kommer tillbaka så kom ihåg mig!

Maila mig på:

Kolla in på min sida:

Vad vill du säga till Naken?

Trackback
RSS 2.0