Utmaning!

Blir lite nyfiken på alla er katter, hundar och andra djur som besöker min blogg. Har sett att ni har väldigt fina och passande namn allihop. Nu undrar jag varför ni just heter det ni heter. Eller med andra ord, hur ni har fått era fina namn.

Själv heter jag ju Naken. Detta urtjusiga namn har jag fått eftersom min matte tyckte att jag var väldig hårlös när jag var liten. (Min mage och hals är fortfarande naken så jag slipper att byta namn). Egentligen tycker jag att namnet skulle passa henne bättre... Hon var nog ännu naknare när hon föddes. Men, men hennes föräldrar tänkte väll inte så långt...

Speciellt utmanad är du, min plastbror Fredrik då jag alltid undrat över hur du fått ditt namn =)

Utmaningen består i att skriva lite om varför ni fått ert namn. Antingen kan ni skriva det som en kommentar till mig eller meddela mig om att ni skrivit på er sida så går jag in och kollar.

Lycka till/ Naken

Kommentarer
Visdomsord från: aet

så Naken, lär känna din nya vän ;)

2007-11-24 @ 17:52:10
URL: http://anieszka.blogg.se
Visdomsord från: Angelica

Nu har jag skrivit ett inlägg om namnen på mina luddiga vänner här hemma. ;)

2007-11-24 @ 18:30:58
URL: http://jelican.blogg.se
Visdomsord från: aet

heh, ja men då är ni vänner :) glöm inte.. glöm inte.. jag blir så ledsen då!

2007-11-24 @ 18:57:02
URL: http://anieszka.blogg.se
Visdomsord från: CaLa

Åh, vad mjaaaaaaaaaaauroligt att bli utmanad! ;-) Nu har min mamma skrivit om mig i sin blogg... ;-)

Asterix

2007-11-24 @ 19:48:51
URL: http://birmabloggen.blogspot.com
Visdomsord från: Pelle

Haha... jamen det här var ju riktigt trevligt:) Nu har jag lagt in lite om mitt namn i bloggen.

2007-11-24 @ 21:16:01
URL: http://mariasfoto.blogg.se
Visdomsord från: Jana

Tack för utmaningen - nu är den genomförd! : )

2007-11-24 @ 22:59:18
URL: http://kirkemandragora.blogg.se
Visdomsord från: Ellen

Min Chips fick nog sitt namn just för att hans matte, då hon var mindre, var rätt förtjust i mat. ^^ Är det dock än men inte i lika stor utsträckning, som tur är ;)

2007-11-24 @ 23:08:10
URL: http://fuckingfancy.blogg.se
Visdomsord från: Annie

Hej Jag har fyra katter.. Jezuz Argus, Goliat Atlas, Dionysos Amor och lilla Mizziz. Det är en lång historia om namnen vi kan kanske ta det senare.

2007-11-25 @ 00:58:30
Visdomsord från: Ellen

Det var så lite så :) Dock tror jag att han själv har börjat bli lite väl glad i mat på senare tid ;)

2007-11-25 @ 11:18:20
URL: http://fuckingfancy.blogg.se
Visdomsord från: Angelica

Jag tänkte på det nu när jag vaknade idag faktiskt. Tydligen är det du som väcker din matte på morgnarna. Eller? Jag får väcka Kattastrof. Idag låg hon tryckt emot mig och ville bara bli klappad. :) Men, hon är duktig på att väcka mig på nätterna istället. Då biter hon gärna i händer och fötter... Gör du så mot din matte också?

2007-11-25 @ 12:01:29
URL: http://jelican.blogg.se
Visdomsord från: Maja

Svaret på din fråga hittar du i ett inlägg i min blogg :)

2007-11-25 @ 15:04:19
URL: http://majaskrypin.blogg.se/
Visdomsord från: Fredrik

Din plastbror Fredrik här. Hur fick jag mitt namn, ja det kan man undra men jag har hört att det är för att Fredrik rimmar på Britta. Mer vet jag inte men du kan ju fråga din matte om hon har någon finger med i spelet, vilket jag tror.

2007-11-25 @ 15:40:26
Visdomsord från: Naken

Hej Fredrik! Ska ta och fråga henne. Rimmar Fredrik verkligen på Britta? Konstigt...

2007-11-25 @ 16:00:39
Visdomsord från: Gurkan

Gurkan var ett passande namn på vår bengalflicka:
en riktig pussgurka och en riktig krigare (gurkha)...

2007-11-25 @ 16:18:10
URL: http://gurkhatigris.blogg.se
Visdomsord från: Anna

Nu har jag skrivit ett inlägg på min blogg om vår katts namn.

2007-11-26 @ 16:37:17
URL: http://majsanna.blogg.se
Visdomsord från: Neny med Miranda

Miranda (kattflicka, blott 12 veckor gammal) fick sitt namn av det första foto som matte såg på henne. Miranda betyder häpen, och det var just så hon såg ut. Häpen- och nyfiken. Dessutom har matte alltid velat ha en liten tjej som ska heta Miranda och det passade ju nu. :)

2007-11-26 @ 17:13:28
Visdomsord från: Starhopper

Nu har jag berättat om hur Sparven fick sitt namn =)

2007-11-26 @ 19:24:51
URL: http://starhopper.blogg.se
Visdomsord från: Gloria

Puppelupp fick sitt namn redan innan han föddes :) Jag var 9 år och satt och fantiserade tror jag. Sedan gjorde jag en teckning där det stod Puppelupp, och så tänkte jag att det fick den heta om det blev en kille. Om det blev en tjej skulle den heta Puppeluppan och då kunde jag bara lägga till 'an' på teckningen. Och egentligen blev det en tjej också, men Puppelupp är ju som sagt könsförvirrad så han fick fortsätta heta det :)

2007-12-01 @ 18:31:55
URL: http://riah.blogg.se
Visdomsord från: Roger

Hej Naken! Jag och min bror fick våra namn Roy och Roger efter den gamla tv-serien Macken, har du sett den? :) Roy finns dock inte kvar längre, han råkade komma ivägen för en hund i somras..

Nåväl.. jag har ingen egen blogg, men du hittar min matte på http://pitbullkramare.blogg.se

Kram Roger

2007-12-24 @ 00:24:17
Visdomsord från: Ronja, Hobbe, Hodja och Ossian

Ronja: Mitt namn fick jag av den familjen som tog hand om mig först. Först kallade de mig för Toker, men när blindstyrena upptäckte att jag var en tjej så fick jag byta till Ronja.
Efter drygt ett år kunde de inte ha mig kvar, och jag fick flytta till min nuvarande människa som inte ville att jag skulle behöva byta både hem och namn, så jag fick fortsätta heta Ronja, vilket jag är ganska nöjd med. Ännu nöjdare är jag över att jag aldrig mer kommer att behöva byta människa.

Hobbe: Våran matte hade kommit för att titta på mig och min gråvitrandiga syster. Egentligen hade hon på förhand bestämt sig för min syrra och tänkt kalla henne Tetris, men direkt våra blickar möttes i hallen i huset där jag växte upp så var det något som sa "klick" och hon utbrast "men det där är ju min Hobbe!", utan att ha någon aning om var hon fick det ifrån.
Jag tyckte också att hon verkade vara en särdeles trevlig tvåbening, så jag la mig och sov i hennes hand. Det var tydligen ett smart drag, för hon tog med mig hem och vi har haft himla mycket glädje av varann genom åren!

Hodja: När min människ avar liten hade hon en favoritbok som hette "Hodjas flygande matta", och namnet Hodja påminner ju om både Ronja och Hobbe. Så när hon kom och hälsade på mig och mina syskon och bestämde sog för mig (hurra!) så behövde hon inte fundera länge på vad jag skulle heta. Det är ett mycket passande namn faktiskt; jag kan också få både mattor och prydnadsföremål att flyga.

Ossian: När jag var en liten skrutt på fyra dagar fick min människa syn på mig för första gången. Egentligen skulle hon inte ha en katt till, men eftersom jag var så bedårande bestämde hon sig där och då för att om jag var en kille så skulle jag få flytta hem till henne när jag var tillräckligt gammal. En titt under svansen och hon kunde konstatera att det fanns en antydan till en liten, liten pung där - hurra!
Ossian var det namnet som spontant dök upp i hennes huvud när hon såg på mig, helt enkelt. Har fått några kommentarer om att det var ett stiligt namn på en liten katt-skrutt, men jag har minsann vuxit till mig och blivit både stor och stilig!

2008-01-04 @ 01:26:46
URL: http://hedokatt.blogspot.com

Kommentarer:

Kalla mig för:
Jag kommer tillbaka så kom ihåg mig!

Maila mig på:

Kolla in på min sida:

Vad vill du säga till Naken?

Trackback
RSS 2.0